Dodatni sadržaj

Teniski teren

Uživajte u tenisu na čistom vazduhu od ranog jutra, a zahvaljujući neposrednoj blizini kuća, imaćete vremena za jedan brzi set čak i ujutru, pre odlaska na posao. Teren je opremljen reflektorima koji omogućavaju igranje i u večernjim satima, a podloga je tvrda guma, što eliminiše mogućnost povreda i jednako je pogodna za sve nivoe veštine.

Teren za basket

Sport koji može da okupi još više komšija u isto vreme je basket, a teren je, kao i teniski, u centru Kosmajskih vrtova, tako da iz svoje kuće možete videti da li je neki komšija već na terenu, i odmah mu se pridružiti. Jedna od velikih prednosti gume kao podloge je to što vođenje lopte ne proizvodi snažan zvuk koji bi smetao komšijama, kao na betonu. O korišćenju terena stanari se sami dogovaraju, a kada ga ne koriste odrasli, deca će ga sigurno koristiti, jer se nalazi pored igrališta, podloga je meka i vedrih boja.

Park za decu

Park sadrži sve na što deca vole: poligon za penjanje, tobogan, ljuljaške i klackalice. Za razliku od parkova u gradovima, podloga je prirodna trava, a odmah do parka su i sportski tereni, koja deca mogu koristiti samostalno ili zajedno sa roditeljima.

Zelena bašta

Kosmajski vrtovi ne bi zaslužili svoj naziv da ne pružaju mogućnost stanarima da imaju i sopstveni vrt, u kome mogu zasaditi, negovati i ubirati plodove biljaka po svom izboru. Svako domaćinstvo dobija navodnjavanu zelenu baštu površine 1-1.5 ari, što je sasvim dovoljno za dobar povrtnjak ili mini voćnjak. Vlasnici mogu spajati parcele, a oni koji žele ozbiljnije da se upuste u povrtarstvo, voćarastvo ili vinogradarstvo, mogu kupiti ili uzeti u zakup i veću parcelu u okolini.

Održavanje zelenih površina

O zelenim površinama brinu se svakog dana zaposleni u Kosmajskim vrtovima, kako o zajedničkim površinama u okviru kompleksa, tako i o segmentima koji pripadaju svakom domaćinstvu.

Stalno otvorena recepcija

Kosmajski vrtovi posedovaće diskretnu spoljnu ogradu, koja neće narušavati izgled kompleksa niti ometati pogled, a dodatni metod obezbeđivanja imovine stanara biće sistem sigurnosnih kamera. Osoblje na recepciji je stalno prisutno u kompleksu, i konstantno će kontrolisati ulaz u Kosmajske vrtove. Zaposleni na recepciji rado će vam pomoći u svako doba dana, bilo da želite da pojačate grejanje, da ostavite ključ, ili vam je potrebna asistencija druge vrste.

Tehničko održavanje

Kuće u Kosmajskim vrtovima projektovane su tako da svi sistemi startuju čim vlasnik uđe u objekat, bez obzira na doba godine. Objekti se greju veoma brzo, a kvalitet elektromreže i vodovodne mreže kao i brzina interneta, su na istom nivou na koji ste navikli u centru Beograda. Odnošenje smeća organizuju naše službe, a stanari koji u dvorištima izgrade bazene mogu prepustiti tehničkoj službi i brigu o bazenu. Naši zaposleni redovno proveravaju sistem grejanja, tako da vlasnik ne mora ni o čemu da brine. Čišćenje snega ispred kuća je takođe naša briga.

Zimska služba i parking za goste

Iako okolina Kosmaja ne spada u predele u kojima se beleže veći snežni nanosi, a lokalni putevi su uvek prohodni, Kosmajski vrtovi brinu da parking u kompleksu, put za vozila unutar kompleksa, kao i trasa od lokalnog puta do ulaza u kompleks budu uvek očišćeni od snega. U slučaju problema sa paljenjem, leđenjem brava i drugih zimskih teškoća, naši zaposleni pomoći će vam da startujete vozilo, a, ako je potrebno, i da očistite vozilo od snega. Kada je parking u pitanju, pored nekoliko mesta za stanare koji pripadaju svakom domaćinstvu, tu su i posebna mesta za vaše goste.